Cursussen bij Latte’s and Literature – najaar 2015

Workshop-Schrijven-65d50dbbf78e0946e2beeca71914b503Verhalen met pit: personage, plot en stijl

Je hebt ideeën voor verhalen, maar weet ze niet goed richting te geven. Dan is deze cursus iets voor jou. We ontwikkelen personages die sprankelen, verzinnen plotlijnen die verrassen. Ook is er aandacht voor de stijl. De balans tussen theorie en praktijk is zorgvuldig uitgekiend in deze workshops.

Data: dinsdagavond 8/9 – 22/9 – 6/10 – 20/10 – 3/11 en 17/11 van 19u30 tot 22u00 (maximum 10 deelnemers)

Prijs: 175 euro (totaalbedrag voor zes workshops- inclusief cursusboek ‘De wil en de weg’ van Jan brokken of een cadeaubon en twee drankjes per avond)

‘De wil en de weg’  is een onmisbaar boek voor iedereen die verhalen wil schrijven .

 

Een introductie tot creatief schrijven

Je houdt van schrijven maar weet nog niet welk genre je het meest ligt. Of misschien wil je gewoon veel uitproberen. Dan is deze cursus je op het lijf geschreven. We verzinnen verhalen, scheppen personages, maar schrijven ook gedichten en brieven in deze introductie tot creatief schrijven. De balans tussen theorie en praktijk is zorgvuldig uitgekiend in deze workshops.

Data: maandagavond 7/9 – 21/9 – 5/10 – 19/10 – 2/11 en 16/11 van 19u30 tot 22u00 (maximum 10 deelnemers)

Prijs: 165 euro (totaalbedrag voor zes workshops- inclusief cursusboek ‘Schrijven vanuit je hart’/’Writing Down the Bones’ van Natalie Goldberg of een cadeaubon en twee drankjes per avond)

‘Schrijven vanuit je hart’  is dé klassieke schrijfbijbel, een schrijfcoach in boekvorm die je kan je blijven herlezen. De stem van Goldberg is aanmoedigend, er staan leuke oefeningen in en schrijftips.
Schrijven over je leven

In deze workshops gebruik je het eigen leven als grondstof. Je verwerkt het in herinneringen, verhalen, gedichten. Dankzij het gebruik van de zintuigen schrijf je teksten die beklijven. De balans tussen theorie en praktijk is zorgvuldig uitgekiend in deze workshops.

Data: NTB Maandagochtend. Wenst u op de hoogte te worden gehouden dan kunt mij mailen op info@kathymathys.nl

Prijs: 165 euro (totaalbedrag voor zes workshops- inclusief cursusboek ‘Schrijven vanuit je hart’ /’Writing Down the Bones’ van Natalie Goldberg of een cadeaubon en twee drankjes per ochtend)

‘Schrijven vanuit je hart’  is dé klassieke schrijfbijbel, een schrijfcoach in boekvorm die je kan je blijven herlezen. De stem van Goldberg is aanmoedigend, er staan leuke oefeningen in en schrijftips.

 

stapelSmakelijk schrijven – Geuren en smaken vatten in woorden

‘Koks en schrijvers, ze hebben wel wat gemeen. Ze mengen, dikken in, lengen aan, proeven met gesloten ogen. Hun bereidingen smelten op onze tong, kraken in onze mond. Zowel koks als schrijvers hebben iets van tovenaars, zoals ze gebogen over hun creatie het wonderlijke werkelijkheid laten worden.’

Fragment uit ‘Smaak. Een bitterzoete verkenning’ (De Bezige Bij, 2015) – Kathy Mathys

Smakelijk schrijven brengt eten en schrijven samen. Op deze workshopdag draait alles rond de taal van smaken en geuren. Je maakt kennis met genres als de eetcolumn, de culinaire roman en probeert die ook uit tijdens de praktijkgerichte sessies. Er is aandacht voor zintuiglijk taalgebruik en je schrijft een lofzang op een geliefde groente.

Schrijfervaring is niet nodig. Plezier in schrijven en eten wel.

Datum: zondag 15 november van 9u30 tot 15u30

Prijs: 95 euro (inclusief het boek ‘Smaak. Een bitterzoete verkenning’, vier drankjes en een lunch met lokale streekproducten)

Docent: Docent Kathy Mathys is schrijfster, literair en culinair journalist en docent creatief schrijven. In 2015 verscheen haar eerste boek ‘Smaak. Een bitterzoete verkenning’ bij De Bezige bij. Haar werk verschijnt onder andere in De Standaard, Schrijven en Bouillon! Zij voltooide de opleiding tot docent creatief schrijven aan de Hogeschool Amsterdam. Momenteel werkt zij aan een roman.

Locatie: Latte’s and Literature, Nieuwstraat 18, 4811 WV Breda

Inschrijving: bij Latte’s and Literature of via info@kathymathys.nl

Na betaling kan het inschrijvingsgeld enkel teruggevorderd worden in geval van ziekte en dit tot 1 week voor de start van de cursus.