Schrijfcursus in Latte’s and Literature (Breda)


BARST LOS
op papier in Latte’s and Literature’s
Writers’ Lab

Zin om te schrijven?

Je hebt zin om te schrijven maar weet niet goed hoe of wat. Je bent op zoek naar nieuwe ideeën, grondstof, kortom inspiratie. Dan is deze cursus je op het lijf geschreven. Je hoeft niet eindeloos ver te zoeken om verhaalstof te vinden.

– Gebruik je zintuigen. Dankzij de schrijfoefeningen komen je teksten tot leven, gaan ze bruisen en knetteren. Tijdens de les luisteren we bij- voorbeeld naar de geluiden van de stad of verzinnen we biografieën voor objecten.

– Ga aan de slag met de woorden in je hoofd. Iedereen heeft duizenden herinneringen die volslagen uniek zijn. Wat kan je ermee? Hoe kan je ze gebruiken in je memoires, verhalen, liefdesbrieven?

– Vind inspiratie in de woorden van een ander. We grasduinen in boeken, gedichten, liedteksten van schrijvers en woordkunstenaars. Wat kunnen we van hen leren? Kunnen we een variant schrijven op een bestaand verhaal?

Voor deze cursus is geen voorkennis nodig. Technische verhaalaspecten komen op een speelse manier aan bod. Tijdens de les zijn er schrijf- opdrachten die je thuis afwerkt.

Docent Kathy Mathys is literair journalist, jurylid van de Gouden Uil en docent creatief schrijven. Haar artikels en verhalen verschijnen onder andere in de Belgische krant De Standaard en in het cultureel gastronomisch magazine Bouillon!

Locatie: Latte’s and Literature, Nieuwstraat 18, 4811 WV Breda www.lattesandliterature.com
Data: 6 – 20 – 27 april, 11 – 25 mei en 8 – 22 – 29 juni 2010
Tijdstip: van 19.30 tot 22.00
Prijs: 95 euro. Dit bedrag is inclusief fotokopieën én twee recente romans ter inspiratie, want goede schrijvers, zijn ook lezers.

Drankjes niet in begrepen

Deelnemers krijgen 10 % korting op de boeken die ze kopen bij Latte’s and Literature
Inschrijving: info@writerskitchen.nl Binnenkort meer info op: www.writerskitchen.nl